Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_7719de6fa43e28f0999d9657480ad8dc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/katasi/public_html/dajana/wp-content/plugins/count-per-day/counter.php on line 160

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/katasi/public_html/dajana/wp-content/plugins/count-per-day/counter.php:160) in /home/katasi/public_html/dajana/wp-content/plugins/count-per-day/counter.php on line 160

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/katasi/public_html/dajana/wp-content/plugins/count-per-day/counter.php:160) in /home/katasi/public_html/dajana/wp-content/plugins/count-per-day/counter.php on line 160
Kljukuša | dajana & co. | Pite
Pozor!
Ta spletna stran uporablja piškotke za hitrejše nalaganje in analizo statistike! Več o tem si lahko preberete tukaj!

Popularno

Kljukuša

Nekje sem napisala v komentarju recept za kljukušo, pa naj ga omenim še tu:

Iz moke (cirka 400 g), soli, 1 jajca in mlake vode (okoli 2 do 2,5 dcl) narediš testo. Testo je podobno testu za palačinke, le malo gostejše.

To daš v pečico. Na maksimum. Ta čas narežeš česen na drobne kocke… vsaj 5 strokov.

Na plati scvreš na olju sesekljan česen, po želji lahko v to dodaš tudi kislo mleko. Dodaš še vodo, toliko, da pokrije poden. To naj zavre.

Ko je testo pečeno, ga čimprej raztrgaš na kose… pomagaš si lahko z vilico. Nato čez prelij vrelo maso (česen, olje, voda, kislo mleko)…

Po vrh lahko spet daš kislo mleko (čez ga preliješ obvezno, če ga nisi dala v vrelo maso)… In tudi kislo smetano. Količina nadevov je poljubna.

Kljukuša
Kljukuša - pred nadevi

Naj vam tekne.

Kljukuša
Kljukuša - z nadevi

Aha, še opomba. To je torej kljukuša. Brez mesa. In večji del Bosne jo tako imenuje. Kadar se doda meso (piščančje) je to kvrguša. In kadar se dodaja krompir, se imenuje izlivača (ali v tem smislu; to je hercegovska jed). Maslenica je iz samega testa, brez dodatkov. Krompiruša pa je pita s krompirjem.

Skupina prispevkov:



Prejšnji prispevek:
Naslednji prispevek:

Komentirano (2x) za “Kljukuša”


Komentirajte

Iz kategorije ...

Krompiruša
Krompiruša

Krompiruša je, kot veste, pita s krompirjem. Če boste uporabili kupljeno vlečeno testo, bo hitro gotova. Res pa je, [Več]

Kvrguša
Kvrguša

Kvrguša je podobna kljukuši, s to razliko, da se v kvrgušo doda piščančje meso. Tokrat bom opisala osnovno [Več]

Jajita – pita z jajci

Tokrat sem kupila gotovo vlečeno testo, v katerem zavitku so bili štirje kosi testa. Sama sem naredila le nadev, in [Več]

Pita burek by Kata

Za testo potrebujete: 1 kg moke vodo sol kvas (okrog 10g) 1 jajce Za nadev potrebujete: meso, sol, vegeto, začimbe, [Več]


Warning: Unknown: open(/tmp/sess_7719de6fa43e28f0999d9657480ad8dc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0