Pozor!
Ta spletna stran uporablja piškotke za hitrejše nalaganje in analizo statistike! Več o tem si lahko preberete tukaj!

Popularno

Kvrguša

Kvrguša je podobna kljukuši, s to razliko, da se v kvrgušo doda piščančje meso.

Tokrat bom opisala osnovno kvrgušo.

Sestavine za testo:

  1. moka (ne večkot 1/2 kg),
  2. 1 jajce (lahko tudi več),
  3. mlačna voda (okoli 2,5 dl)
  4. sol.

Masa je gostejša od mase za palačinke!

Pripravite piščančje meso (brez kosti). Narežite ga na poljubno velike kose. Mesa ni treba, da je veliko. Natrite ga z začimbami.

V naoljen pekač dajte večino mase za testo. Na to položite meso in prelijte čez preostalo maso. Ko je kvrguša pečena, jo oblijte s kislo smetano in jo vrnite še za kakšno minuto v pečico.

Kvrguša
Vaša kvrguša lahko izgleda takole!
Skupina prispevkov:



Prejšnji prispevek:
Naslednji prispevek:

Komentirajte

Iz kategorije ...

Krompiruša
Krompiruša

Krompiruša je, kot veste, pita s krompirjem. Če boste uporabili kupljeno vlečeno testo, bo hitro gotova. Res pa je, [Več]

Kljukuša
Kljukuša

Nekje sem napisala v komentarju recept za kljukušo, pa naj ga omenim še tu: Iz moke (cirka 400 g), soli, 1 jajca in [Več]

Jajita – pita z jajci

Tokrat sem kupila gotovo vlečeno testo, v katerem zavitku so bili štirje kosi testa. Sama sem naredila le nadev, in [Več]

Pita burek by Kata

Za testo potrebujete: 1 kg moke vodo sol kvas (okrog 10g) 1 jajce Za nadev potrebujete: meso, sol, vegeto, začimbe, [Več]