Pozor!
Ta spletna stran uporablja piškotke za hitrejše nalaganje in analizo statistike! Več o tem si lahko preberete tukaj!

Popularno

Zagrebška rezina

Zagrebška rezina
Zagrebška rezina iz Spara

Kupila sem jo (nalašč), da jo lahko slikam. Našla sem jo v Sparu in stane okoli 1,20 evra.

Hčerka je ni mogla dočakati in jo je popapala s prstki.

V svojih zapiskih sem poiskala preprost recept za zagrebško rezino, a ker ni ravno praktičen, (zato jih še nisem delala) ga bom raje poiskala na spletu.

Na tej strani sem našla zelo dober recept. Mislim, da mi ne bodo zamerili, če ga prepišem oz. prevedem.

Potrebne sestavine:

  1. listnato testo Podravka,
  2. krema za kremšnite Dolcela + 500 ml vode,
  3. za šlag: 600 ml vrhnja za šlag (smetana) + 2 šlagfixa Dolcela,
  4. za glazuro: 200 g čokolade + 30 g margarine.

Priprava:

  1. V hladno vodo dodajte vsebino vrečke kreme za kremšnite. Z mikserjem narahlo premešajte in nato na srednji hitrosti miksajte 5 minut.
  2. Kremo takoj nanesite na listnato testo (15 x 25 cm) in poravnajte površino.
  3. V visoko posodo vlijte hladno vrhnje za šlag in miksajte pol minute. Dodajte vsebino obeh vrečic Šlagfixa in še naprej miksajte z največjo hitrostjo, dokler masa ne postane čvrsta.
  4. Šlag namažite čez kremo (točka 2.) in poravnajte površino.
  5. Čokolado raztopite na zagreti margarini, to malo ohladite in prelijte čez pripravljeno sladico (točka 4.).
  6. Gotova sladica naj odstoji v hladilniku 1 – 2 uri.
  7. Zagrebško rezino vzemite iz hladilnika 15 minut pred rezanjem, da vam ne bi glazura popokala.
Zagrebška rezina
Zagrebška rezina

Poznajo pa naši sosedje Hrvati tudi Samoborske rezine, ki se za razliko od Zagrebških rezin jedo tople.

Samoborska rezina
Samoborska rezina

Lahko si preberete časopisni članek o Samoborskih rezinah tukaj.

Našla sem pa na eni slovenski strani drugačen recept za Zagrebške rezine. Moram pa pripomniti, da to nikakor niso Zagrebške rezine, vendar izgledajo privlačno in vzbujajo tek.

Skupina prispevkov:



Prejšnji prispevek:

Komentirajte

Iz kategorije ...

Recept: Pustni krofi
Recept: Pustni krofi

Sestavine: 70 g masla, 6 rumenjakov, 1 žlica ruma, 280 g moke, ½ pecilnega praška, sol, 1 žlica sladkorja, 2 dcl [Več]

Presni čokoladni browniji
Presni čokoladni browniji

Potrebujemo: 1,5 skodelice namočenih lešnikov 1,5 skodelice makadamije (ne namakamo) 18 datljev 3 žlice agavinega [Več]

Manchmellow 2.
Manchmellow 2.

Potrebujemo: 6 jajc, 400 g sladkorja, 140 g moke, 2 žlici kakava, ½ l mleka, 3 vanilija, margarina, čokolada.   [Več]

Manchmellow 1.
Manchmellow 1.

Potrebujemo: 8 jajc, skodelico (za belo kavo) sladkorja + 16 žlic, skodelico (za belo kavo) olja, skodelico (za belo [Več]

Bananina rulada
Bananina rulada

Za testo potrebujete: 6 žlic moke 6 jajc 6 žlic sladkorja 2 žlici olja 3 žlice kakava 1 pecilni prašek   [Več]